söndag 15 januari 2012

Pastagratäng

4-6 portioner

500 gram pastaskruvar
400 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3-4 stycken tomater
1 dl torkade kantareller (går bra med champinjoner också om man inte har kantareller)
1-2 rivna morötter
2½ dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
salt
peppar
chilipulver
oregano
soja
2½ dl pastagrädde med ostsmak
ca 1 dl riven ost

Gör så här:

Koka pastan tills den nästan är klar.

Fin hacka löken och vitlöken och fräs i olja i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek till den fått en fin färg. Hacka tomaterna och stek tillsammans med köttfärsen. Tillsätt kantarellerna, de rivna morötterna, matlagningsgrädden, tomatpurén och kalvfonden och låt puttra tills tomaterna börjar bli "mosiga". Krydda efter behag.

Varva sedan pastan och köttfärsen i en gratängform och bred sedan ut pastagrädden över, strö till sist över riven ost.

Gratinera i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Servera gärna med en grönsallad eller rivna morötter.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar