tisdag 17 januari 2012

Krämig kycklingpaj

4-6 portioner

Degen:
4dl vetemjöl
150 gram margarin
2-3 msk vatten

Fyllningen:
2 st kycklingfileér
1 purjolök
1 paprika
1 dl torkade kantareller (går bra med champinjoner 0ckså)
1 vitlök
2 tomater
1 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
1 burk creme fraiche mexican chili
2½ dl matlagningsgrädde
salt
peppar
paprikapulver
lökpulver
1 dl riven ost

Gör så här:
Hacka samman alla ingredienserna till en slät deg. Låt stå och vila i kylskåpet i 30 minuter.

Strimla kycklingen, krydda med salt, peppar och paprikapulver och fräs bitarna i en stekpanna tills den är klar. Lägg kycklingen åt sidan på ett fat.

Hacka purjolöken, paprika och tomaterna och fräs i stekpanna tillsammans med vitlöken och kantarellerna. Tillsätt tomatpurén och vetemjölet och rör om. Blanda sedan i creme fraichen och matlagningsgrädden och låt detta stå och puttra i 5-10 minuter.
Blanda i kycklingen i fyllningen.

Ta fram degen och tryck ut den i ett jämt lager i en pajform, nagga den och förgrädda sedan i ugn på 200 grader i 10 minuter.

Fyll paj skalet med fyllningen, lägg några tomatskivor ovanpå och strö över osten och grädda sedan i ugn i ca 20 minuter.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar