tisdag 10 januari 2012

Kladdkaka med Tryffelkräm


Kladdkaka med tryffelkräm


Ingredienser


Kladdkakan:
175 g smör
175 g mörk choklad
2 dl socker
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
3 äggvitor

Tryffelkräm:
0.75 dl vispgrädde
1 msk smör
1½ msk florsocker
1 msk socker
100 gram mörk choklad


Kladdkakan:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills chokladen smält.

Blanda i socker och äggulor under kraftig omrörning. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och rör om.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter och grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.

Tryffelkrämen:
Koka upp grädde, smör, florsocker och socker. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör till en slät kräm och bred över kakan.

Låt stå i kylen fram till servering.
Garnera med frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar