400 gram blandfärs
3/4 dl havre gryn
1 ½ dl grädde
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk tomatpuré
1 tsk aromat
1 tsk grillkrydda
peppar
smör till stekning
Gör så här:
Blanda havregryn och grädde i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter.
Hacka löken fint (jag brukar använda stavmixern för att mixa löken, på så sätt slipper man lökbitar som gör att köttbullarna lätt kan gå sönder vi stekning) och fräs i en stekpanna tillsammans med vitlöken.
Vispa ägget och blanda ner det i grynblandningen tillsammans med blandfärsen, löken, tomatpurén och kryddorna.
Blanda ihop väl.
Forma köttbullarna med fuktiga händer till lagom storlek och stek i smör.
Ps: snåla inte med smöret till stekningen, köttbullarna blir så mycket saftigare och godare med lite extra smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar